11.05.12

Fredag (1.049).

Morgenvægt:
66,8 kg.

Træning 1:
4,0 km opvarmning á 5.05 min/km.
4,0 km tempoløb á 3.55 min/km.
2,5 km afjogning á 4.59 min/km.
I alt 10,5 km.
Løb alene. Rundt i Undallslundskoven på små listige stier. Så de 3.55 min/km var faktisk hårdt. Rart dog at få kroppen sparket igang igen.

10 kommentarer:

  1. Hvorfor regner du 3.55 pr km som tempoløb, når din marathon tid I Rotterdam var så meget hurtigere?!

    SvarSlet
  2. Tjah ... bum ... jeg har ikke nogen fast definition på, hvad jeg kalder tempoløb, udover at jeg med sikkerhed altid vil gøre det, når jeg løber under 4 min/km.

    Herudover kan jeg også finde på at skrive det, hvis jeg løber et tempoløb i AM's eller Annes tempo.

    Det er vist ikke noget, jeg tænker så meget over...

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. ...og jeg kan da støtte dig lidt, Søren. Tempoløb kan vel aldrig være en fast definition. Begrebet ´tempo´ kan jo dybest set ikke stå alene. "Manden kom kørende i sin bil, i (lavt) tempo" - "Det hele foregik i (meget højt) tempo".

    SvarSlet
  5. Nu bruges begrebet tempoløb bare oftest i forbindelse med et ganske hurtigt pas.. Og når Sørens marathontempo er omkring 2.25 pr. km. vil jeg bestemt heller ikke betegne 3.55 pace som tempoløb for ham.. Når jeg løber ture i 3.45-3.50 pr. km. betragter jeg det heller ikke som tempoløb.

    SvarSlet
  6. Arh.... Jonas ... 2.25 min/km? Det klarer jeg alligevel ikke helt på en marathon .... endnu ;-)

    Bortset fra dét, så er jeg faktisk helt ligeglad med, hvad andre oftest forbinder med termen "tempoløb".

    For mig er det et tempoløb, når jeg løber en tur under 4 min/km :-)

    Og sådan kan vi jo hver især have vores særheder. Jeg kender f.eks. nogle, som slet ikke mener, det kan kaldes løbetræning, hvis man løber langsommere end 6 min/km. Eller at det kan siges, at man har løbet en marathon, hvis man godt nok har deltaget i og gennemført en sådan, men man gjorde det for en andens skyld end sin egen ;-)

    SvarSlet
  7. Ved ikk hvad der lige skete der :-) Mente naturligvis 3.35 pr. km.

    SvarSlet
  8. Søren, du må naturligvis gerne have din egen betydning af tempoløb. Men for os nørder som har læst en del om træning, har det en helt særlig betydning :-) Og det er det samme på engelsk med temporun. I virkeligheden burde man sige AT-tempoløb, for det er det der menes. Ud over "tempoløb" som typisk vil være over 5-8km bruges udtrykket "tempointervaller" også. Det kan være 5x2km, 3x3 km, 2x4 km osv. Så det Jeppe prøver at sige (tror jeg), er at "tempoløb" er en definition på et træningspas, hvor man løber i AT-tempo.

    SvarSlet
  9. Kære Per; tak for belæring om forskellige træningsbegreber; men jeg er dog ikke helt ubelæst ;-)

    Som jeg skrev forleden, så er det imidlertid ikke al god latin m.m., man kan læse i en (trænings-)bog, som jeg i praksis bruger / efterlever sådan, som det er beskrevet.

    Tempoløb er for mig en træningstur, der er væsentlig hurtigere end min sædvanlige hastighed og pænt uden for min umiddelbare komfortzone. I praksis løb under 4 min/km, når det gælder mig selv.

    Men okay; jeg kan godt give mig lidt. For fremtiden vil jeg prøve at huske at bruge termen; tempo-TUR i stedet for tempo-LØB. Dén er der vel ikke patent på, er der? ;-)

    SvarSlet
  10. Heh heh - det kan jeg lige undersøge. Vi kan jo ikke have at du bryder konventionerne :-)

    SvarSlet