30.04.12 (1)

Kære bloglæsere!

Hermed en lille (læs: endnu en gang lang) beskrivelse af min dag med Hamburg Marathon igår.

Kl. 05.00 (Vågner):
Vækkeuret ringer efter kun 4 timers søvn på et lille, billigt hotel i Snoghøj lige syd for Fredericia. Her har jeg "boet" siden kl. 00.30, hvor jeg ankom efter en lørdag i det sjællandske med konfirmation hos et hold venner. Har sovet - ikke meget - men fint, og er sådan set frisk nok, da jeg slår øjnene op.

Kl. 05.15 (Afgang):
Sætter mig i bilen med kurs sydover. Siden lørdag kl. 13.00 har jeg foreløbig siddet bag rattet 575 km, og nu venter så yderligere 260 km, inden jeg vil nå Hamburg. Heldigvis er jeg godt kørende i min Land Rover. Og så er det jo en ren fornøjelse ;-)

Kl. 05.30 (Morgenmad):
Jeg runder lige hurtigt en tankstation og køber nogle multikerneboller fra Schulstad. Dem spiser jeg 3 stk. af + kvæler undervejs på turen til Hamburg 4 stk. Red Bull => jeg skal jo både være sikker på at kunne holde mig vågen, og have lidt væske på tanken ;-)

Kl. 07.45 (Ankomst):
Turen ind gennem Hamburg frem til start-/målområdet går overraskende nemt (bortset fra at jeg bliver blitzet med ca. 55 km/t, hvor der var max. hastighed 30 km/t). Jeg har valgt en rute, hvor jeg håber ikke at støde på afspærring, og det viser sig at holde stik, så jeg til slut faktisk kan parkere (endda lovligt) ikke meget mere end 100 meter fra, hvor starten skal gå om godt en time.

Kl. 08.15 (Kasper/Gert):
Trods mange mennesker er det lykkedes os at finde hinanden forholdsvis enkelt. Gert har lørdag sørget for, at jeg er blevet meldt til løbet og har mit startnummer m.m. til mig. Vi klæder om, afleverer tøj og får os en hurtig, bekræftende snak om, hvordan vi på forhånd har aftalt, at løbet skal gribes an. Planen er 3.52 min/km (= sluttid 2:43.09, hvis man slet ikke går ned) med mig som den, der trækker læsset, indtil jeg evt. stempler ud. Aftalen er også, at jeg ikke behøver at kigge mig bagud efter Gert og Kasper, for så længe de ikke har sagt noget, skal jeg vide, at de er der; "der er ingen, der skal smutte ud af bagdøren uden at sige noget først". Samtidig har jeg naturligvis også lovet selv at sige til i god tid, hvis jeg kan mærke, at mine kræfter ikke vil holde hele vejen, så de kan nå at indstille sig på at skulle overtage ansvaret selv.

Kl. 08.55 (Startboksen):
Efter en kort opvarmning får vi os godt placeret i startgruppe B lige bag den absolutte elite og møder her tre andre gode klubkammerater; h.h.v. Sune Andersen, som vil gå efter 2:38, Henning Bechmann, som vil gå efter 2:40, og Per Thirup, som vist vil gå efter 2:46. Der bliver sagt pøj-pøj til alle, og så er det ved at være nu!

Kl. 09.00.07 (Start):
Vi får en helt problemfri start og ryger i fælles flok og uden trængsel over måtten med 5 sekunders brutto-/nettoforsinkelse. Perfekt!

Kl. 09.19.24 (5 km):
De først 5 km er gået helt, som de skal, på 19.17 min (iflg. mit ur = 3 sekunder foran planen). Der er på dette stræk med-/sidevind, så det gælder naturligvis om ikke at få lagt for hårdt ud, selv om det er fristende at blive revet med af stemning og publikums begejstring. 

Kl. 09.38.48 (10 km):
De næste 5 km går på 19.24 min., og vi runder 10 km på 38.41 min. (iflg. mit ur = 1 sekund bagud planen). To væskedepoter er allerede overstået, og det fungerer heldigvis fint med at få drukket både vand og energidrik af de plastickrus, der langes ud. Sætter man lige farten ganske beskedent ned, kan jég i hvert fald drikke helt uden at få noget hverken i gal hals eller andet. Kun lidt skvulp/sprøjt udover sin trøje og arme må man leve med. 

Kl. 09.58.07 (15 km):
De næste 5 km går på 19.19 min., og vi runder 15 km på 58.00 min (iflg. mit ur = præcis iflg. planen). Alting glider, og der er hos både Gert og Kasper overskud til at komme med kommentarer til diverse. I mine ører lyder ingen af dem anstrengte, men tvært imod meget overskudsagtige. Det er også på dette tidspunkt, jeg spørger mig selv, hvor jeg tror, jeg har mine ben, for når vi kommer ud forbi halvmarathon, ligger ruten sådan, at der hurtigt kan blive rigtig lang vej tilbage til målområdet, hvis jeg vil stoppe. Men svaret, som jeg kan give mig selv, er, at selv om det kun er 14 dage siden, jeg løb i Rotterdam, og selv om jeg ligger og trækker alene i modvind, føler jeg, at det glider ualmindelig godt uden nogen form for træthed. Så faktisk træffer jeg allerede her en beslutning om, at jeg håber/tror, jeg kan løbe med og støtte de to hele vejen. 

Kl. 10.17.25 (20 km):
De næste 5 km går på 19.18 min., og vi runder 20 km på 1:17.18 (iflg. mit ur = 2 sekunder foran planen). Undervejs på disse 5 km, er der pludselig en anden/fremmed løber, der ikke er helt tilfreds med mit føringsarbejde og/eller den kurs (som jo hele tiden er den kortest mulige), jeg følger. Han løber op på siden af mig, og vi kommer til at puffe nogle gange til hinanden, inden han vælger at lægge sig alene i vinden ca. 25 meter foran os ud til 30-35 km, hvorefter vi så kan overhale ham igen. Flot ;-) Ellers ikke meget at bemærke; det hele glider bare, som det skal.

Kl. 10.36.54 (25 km):
De næste 5 km går på 19.29 min., og vi runder halvvejs i 1:21.30 og 25 km på 1:36.47 (iflg. mit ur = 7 sekunder bagud planen). Her kunne det godt se ud til, at vi har tabt lidt tempo, men rent faktisk skyldes det en enkelt km mellem 23-24, som gik op ad bakke i modvind, og som jeg helt bevidst løb ca. 10 sekunder langsommere.

Kl. 10.56.05 (30 km):
De næste 5 km går på 19.11 min., og vi runder 30 km på 1:55.58 (iflg. mit ur = 2 sekunder foran planen). Her har lidt nedløb og knap så meget modvind givet os de sekunder tilbage, vi brugte ekstra på bakken jfr. ovenfor. Det går stadig rigtig godt, selv om Kasper og jeg begge lige har undet os selv en kort tømme blære h.h.v. tarm pause, der dog er overstået på et øjeblik, og hvor de tabte sekunder for vores begges vedkommende vindes tilbage igen inden for de næste 4-500 meter.

Kl. 11.15.23 (35 km):
De næste 5 km går på 19.18 min., og vi runder 35 km på 2:15.16 (iflg. mit ur = 4 sekunder foran planen). På dette tidspunkt ved jeg godt, at nu begynder det givetvis for alvor at kunne mærkes i benene på Gert og Kasper, og jeg minder dem om både tidligere erfaringer og deres begge rigtig gode form, samt forsikrer dem om, at jeg tror på, de kan klare det idag, og at de begge er på vej til at præstere et kanon godt løb. Med det kilometer-gennemsnit, vi har holdt hertil, ligger vi meget tæt på 2:43 lige ud som slutttid, og vi løber i medvind! Ca. på dette tidspunkt har vi i øvrigt indhentet Henning Bechmann, som ellers har været ca. 45 sekunder foran os halvvejs og stadig var 35 sekunder foran os ved 30 km. Henning ser lidt ristet ud, men jeg opfordrer ham til at prøve at slå følge med os, og selv om han først siger fra et par gange og ikke mener, at han kan, lykkes det ham alligevel at trække sig selv op ved hårrødderne og finde ind i vores rytme. Flot, efter faktisk at synes i fare for at gå mere ned!

Kl. 11.35.05 (40 km):
De næste 5 km går på 19.42 min., og vi (Gert og jeg) runder 40 km på 2:35.02 (iflg. mit ur = 22 sekunder bagud). Ved 37-38 km fik Gert en mindre krise og kunne ikke holde mit tempo. Kasper var dog hurtig til at orientere mig, og bagudefra hørtes også et spagt "Søren". Et hurtigt valg fra min side blev her, at Kasper så stærk ud og ville kunne klare sig selv resten af vejen, mens Gert havde brug for støtte lige til det sidste, så den potentielt gode tid, han lå til, ikke ville glide ham af hænde. Kasper fik derfor et "kør selv" med på vejen, mens Gert efter en enkelt kilometer på 4.07, gennem de følgende kilometer fik tilpas mange skideballer til, at han reelt vandt det meste af sin fart tilbage, så vi igen kunne løbe under 4 min/km. På dette stræk fik Kasper dog et forspring på ca. 50 meter, og Henning vel ca. 25 meter; begge i flot stil og med overhaling af adskillige løbere, der var gået meget ned.

Kl. 11.43.29 (Mål):
Mine sidste 2,195 km går på 8.24 min., og min sluttid bliver 2.43.21 min. (= 12 sekunder efter planen). Jeg er fulgtes med Gert, indtil der er ca. 1.000 meter tilbage (og jeg er relativ sikker på, hans tid nok skal blive under 2:44), hvorefter der går lidt stolthed i den fra min side, og jeg derfor sætter farten op for at nå at hente Henning og Kasper. Rundt gennem de sidste to sving med 6-800 meter tilbage får jeg pludselig øje på, at Kasper er lige ved at indhente Sune, som ellers har været et par minutter foran os, men som nu har sat tempoet behageligt (?) meget ned. Samtidig får Sune imidlertid også øje på Kasper og sætter derfor en så god spurt ind over de sidste 400 meter (ca. 3.10 min/km tempo iflg. mit ur), at han redder æren, og ingen af os indhenter ham ;-) Sunes slutttid bliver 2:43.16, min egen sluttid bliver som nævnt 2:43.21, og da jeg vender mig om og kigger efter de næste, kan jeg til min store glæde se Kasper løbe over stregen i 2:43.33, Henning i 2:43.36 og Gert i 2:43.42. Helt fantastisk præstation af alle, og umiddelbart efter er der derfor også gruppekram m.m. til den helt store guldmedalje. Fem (5) Viborg-løbere i mål inden for 26 sekunder; alle i 2:43-et-eller-andet. Stort!

Efterfølgende:
Glade løbere, glade supportere, og stor tilfredshed med de opnåede resultater. Planen blev gennemført så perfekt, som det næsten kunne lade sig gøre, og hvor var det bare en fed oplevelse at være med til. Gert vandt sin aldersklasse og forbedrede sin 7 år gamle PR med ca. 2½ minut. Henning satte PR med ca. 4 minutter (?), og både Sune og Kasper, som ellers tidligere har haft det lidt svært med denne distance, fik en tid i bogen (begge PR med 14-15 minutter), de kan være godt bekendte at tale om! Lidt længere nede i rækkerne kom i øvrigt efterfølgende også gode meldinger om et super flot løb af andre klubkammerater; Kim Birk Laursen med PR i 2:49, og h.h.v. Per Thirup og Lars Hunsballe med flotte tider på 2:50 og 2:58.

Alle nævnte tider m.fl. kan findes her, mens billeder og videoer kan findes her og her.

Dagens vejr:
Der var temmelig god blæst. Vel nok rent middelvindsmæssigt lige så meget som for 14 dage siden i Rotterdam 5-8 sekundmeter), men til forskel fra dengang kom den forholdsvis jævnt og stabilt uden så mange rusk og stærkere vindstød samt mange steder heldigvis med bedre læ fra bygninger m.m. Temperaturen lå vel fra 10-12 grader i starten til 16-17 grader mod slutningen; så den del var også helt perfekt.

Kl. ca. 16.00 (Hjemad):
Efter en hyggelig bid brød på en amerikansk burgerrestaurant sammen med Kasper og hans forældre (endnu en gang tak for mad!) kunne jeg herefter sætte mig i min bil og drage mod Viborg igen. Et sidste kørsels-stint for denne weekend på ca. 365 km, hvorefter mit samlede kørselspensum ville nå op på 1.200 km på ca. 30 timer.

 Toget...

En stolt Kasper Lyngholm sammen 
med undertegnede efter at have
været i bad - og sat håret ;-) 
 
Udenfor restauranten stødte vi på min gode ven, 
Thomas Frandsen Kleis-Kristoffersen og tre af
hans venner, som alle også havde gennemført;
- Thomas i en flot debut med 3:53.57, og endda 
med en lille negativ split. Imponerende. Tillykke!

Kl. ca. 20.30:
Hjemme hos familien, som ventede med lækker aftensmad: En god bøf, lækker salat og pasta (!). Thumbs up; så blir det ikke bedre :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Søren
  Jeg var sgu lidt skeptisk i forhold til planen med konfirmation, marathon og det hele. Jeg må imponeres over din viljefasthed og dedikation!.
  I øvrigt imponerende, at du trods alt løber sub 2:45 blot 14 dage efter en marathon som må formodes at være en max bedrift.
  De bedste hilnser
  Michael Cubbin

  SvarSlet
 2. Tak, Michael - så må du gerne være lidt skeptisk på mine vegne en anden gang; for jeg havde godt nok gode ben igår :-)

  SvarSlet