22.07.12

Søndag (1.121).

Morgenvægt:
?? kg. 

Træning 1:
8,8 km á 5.47 min/km. 
Løb med Anne. Rundt på vores resort-rute i jævnt tempo.

Træning 2:
Styrketræning = planken i 3.00 min.

I alt 53,5 km denne uge. 

Vi har nu været i Ægypten/Hurghada i en uge og har rent temperaturmæssigt vænnet os forholdsvis godt til at løbe i de 35-39 graders varme, der er, når vi tager vores tur om aftenen. Men selv om vi har fundet en god rute rundt på resortet, som ikke har nogle kantsten, er det hårdt for benene, at alle kilometer løbes på asfalt, fliser og beton. Vi savner Undallslundskoven, Søndersø m.m. :-)

Efter en hel uge har vi i øvrigt endnu ikke mødt/set andre løbere end os selv; hverken inden for resortet eller uden for. Er vi mon de to eneste løbere i Hurghada? ;-)

Dagens tur blev brugt til at supplere et tidligere "videnskabeligt" eksperiment, jeg har forsøgt mig med... For når man løber hjemme i Danmark, hører man ofte folk diskutere de forskelle, der er på forskellige gps-ure efter gennemløb af éns distancer; det være sig såvel til træning som i konkurrencer. Jeg tænker ikke på diskussionen om for korte/lange ruter i.f.t. officiel opmåling, men mere på den forskel, der ligger i, at urene angiveligt ikke viser det samme, selv om det helt sikkert er den samme tur, der er løbet. "Nå, du har nok fået ét af dem, der viser for lidt/skærer hjørner", siger nogle drillende; hvortil andre svarer tilbage, at "Nej, det er da dig, der har fået ét af dem; der stikker på omveje hele tiden".

Personligt har jeg hele tiden haft den pointe, at det ikke er urene, der er forskellige, men at det er deres ejermænd. Da Anne og jeg begge løb med vores første gps-ur; et Garmin 205, var det lige så sikkert som Amen i kirken, at mit ur altid viste 100-200 meter længere end hendes, når vi havde løbet en tur sammen. Enten havde jeg altså fået ét af dem, der viste for langt, eller også havde hun fået et af dem, der viste for kort. Men at det skulle være sådan, troede jeg så bare alligevel ikke helt på; og en dag byttede vi derfor ganske enkelt rundt, så vi løb med hinandens respektive ure. Og ganske rigtigt; nu var det Annes ur (som sad på min arm), der viste længere end mit (som sad på hendes arm). Og da jeg opildnet af dette resultat senere tog en tur, hvor jeg selv løb med begge ure, viste de sig at nå frem til helt ens km-angivelser. Altså en bekræftelse på, at der i hvert fald for disse to ures vedkommende overhovedet ikke var forskel på udstyret, men kun på de to løbere, der brugte udstyret. 

Sidenhen har Anne og jeg begge udskiftet vores ure; hun til et Garmin 405 og jeg til et Garmin 310; og efter igennem en hel uge hernede at have konstateret, at mit ur hele tiden viser mere end hendes, gentog vi forsøget på turen i aftes. Og ganske rigtigt, når mit ur kommer på hendes arm, viser det mindre, og hendes ur viser tilsvarende mere på min arm. Ergo holder pointen stadig; det er løberne selv, der står for de forskelle, urene viser! Om det så er p.g.a. mere eller mindre slingren på løbestien (som f.eks. en Jens Voigt, når han cykler), eller arme, der flagrer uroligt, skal jeg lade være usagt. Måske en kombination :-)

 To forskellige km-angivelser for den samme løbetur:
H.h.v. 8,85 km iflg. Garmin 310 og 8,70 km iflg. Garmin 405.
- hvad skyldes forskellen? Uret eller løberen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar