08.01.12

Søndag (925).

Morgenvægt:
64,8 kg.

Træning 1:
Diverse styrketræning*.

Træning 2:
11,1 km á 4.36 min/km. 
Løb med Torben Kjelde*. En tur rundt om Nørresø/Søndersø i jævnt, men lidt friskere tempo, end jeg plejer. Træls højre achillessene ovenpå spurterne igår :-(

Træning 3:
6 km á 5.20 min/km.
Løb selv. En asfalttur i jævnt tempo. Rart lige at få jogget af ovenpå formiddagens "tempotur" med Kjelde ;-)

I alt 109,4 km i denne uge.

*Chris Fischer havde indbudt til et formiddagsseminar med instruktion i forskellige CSS-øvelser (kerne, styrke & stabilitet) m.m. Hyggelig, god træning med fint fremmøde, som ikke var kede af at demonstrere egen styrke og/eller svaghed ;-) Fedt, når nogle gider ofre tid og engagement på at udbrede, hvad man selv har god erfaring med. Så tak for dét! PS: Havde vildt gode ben idag! Ku' jeg se i spejlene ;-)

Jeg har i øvrigt suppleret min plan frem til Rotterdam med et del-mål. I sidste uge var min gennemsnitlige morgenvægt 65,2 kg. Senest 1. april, skal den være 63,0 kg.

 Klik på billedet for at se en graf over min vægts udvikling siden medio 2009.

*Torben Kjelde! Én af the Grand Old Men i den forstand, at Torben har været med i gamet utrolig mange år. Faktisk er det vel i omegnen af 15-18 år siden - hvis ikke mere - vores veje begyndte at krydse hinanden de første gange. Til Skive-Løbet tror jeg, det var, at Torben og hans bror, Karsten, som begge er fra Mors, begyndte at dukke op midt i 90'erne og indtage placeringer i den forreste ende af klassementet. Sidenhen er der nærmest ikke dét sted i Danmark - når Bornholm undtages - vi ikke har løbet mod hinanden. For MOD hinanden har det været; idet Torben i mange år (efter at være flyttet fra det jyske) løb for Odense Atletik - ja, endda også efter at være flyttet til Viborg - men nu ér han vist endelig kommet dertil, at han er blevet enig med sig selv om, at den gule trøje klæder ham. Og det er vi glade for! Torben er nemlig en utrolig behagelig fyr og godt selskab at have i vort fællesskab. Erfaren, ligetil, disciplineret, hjælpsom, dreven humoristisk, engageret og (næsten) altid frisk på at være med, hvor det sker, er han. Og både med og uden løbesko, har jeg ladet mig fortælle :-) Resultatmæssigt kan jeg ikke helt referere Torbens bedste tider gennem årene, men jeg ved, at hvis han var lidt mere i blærehjørnet, end han er, ville han alligevel kunne dupere (endnu mere end han i forvejen gør) en del af dem, der render rundt og spiller friske idag, med, hvad han har løbet! ;-)
Når Torben ikke selv er ude at æde kilometer, er det en anden tjans i løbeverden, han bestyrer - nemlig som medejer / daglig leder af Runners Corner i Silkeborg. Kig forbi, siger Torben - der er altid kaffe på kanden ... eller noget ;-)

8 kommentarer:

  1. Jeg kan oplyse at Torbens PR er så irriterende som 32.53...

    SvarSlet
  2. Ja, det er lige dér - mellem 32.53/32.54 - det skiller mellem elite og supermotionist. Har jeg ladet mig fortælle ;-)

    SvarSlet
  3. Jeg har hørt, at man er elite, hvis man kan gennemføre en marathon.

    SvarSlet
  4. Spørgsmål til dine træningshastigheder Søren: Du løber jo i et forholdsvis roligt tempo når du træner i forhold til når du er i konkurrence. (Ca 3.27 vs. 4.35-5.30 kan jeg læse i dine dagbøger). Hvad siger åndedrættet/løbeøkonomien til denne ekstraordinære hastighed når du løber konkurrence. Jeg kan se at Kapper træner markant hurtigere end dig, men alligevel løber i nogenlunde lige hurtigt i konkurrencer.

    SvarSlet
  5. Kære Anonym.

    Jeg har aldrig fået målt min løbeøkonomi, eller for den sags skyld nogle andre fysiologiske parametre udover blodprocent, puls, blodtryk etc., så dét kan jeg desværre ikke sige noget kvalificeret om.

    Åndedrætsmæssigt trækker jeg vel lidt mere efter vejret, jo stærkere jeg løber. Men gør alle ikke det? Jeg har ikke tænkt specielt over det, og tænker ikke, at jeg afviger fra f.eks. Kapper eller andre på dette parameter. Nogle synes vist godt nok, jeg indimellem puster en del, men rent faktisk kan det lige så godt være til træning som til konkurrence.

    Hvis du med dit spørgsmål reelt tænker at ville spørge til, hvordan det kan være, at to mennesker kan træne så forskelligt og alligevel konkurrere mere eller mindre éns, så skal man jo først og fremmest huske, at man kan aldrig nøjes med at sammenligne to mennesker, idet disse to jo kan have vidt forskellige forudsætninger på en lang række andre parametre.

    Men mere generelt kan man naturligvis godt fundere over sammenhængen. Og min egen praktiske erfaring / holdning er den, at man på alt dét træning, der ikke handler om decideret fart, sagtens kan løbe meget langsommere, end de fleste går og tror. Ja, rent faktisk er jeg af den overbevisning, at alt for mange fyrer alt for meget krudt af på mellemturene; og så ikke har det, når det gælder i konkurrence. Ergo, tag det helt med ro 5-6 dage om ugen, og lav så lidt fart i form af interval, tempotur, konkurrence m.m. én eller maks. to gange i ugen. Det virker!

    SvarSlet
  6. Rigtig interessant konstatering og betragtning - tak for svaret! Må man spørge hvor mange kcal. du spiser dagligt når du løber omkring de 100 km pr.

    SvarSlet
  7. 100 km pr uge (skulle der stå)

    SvarSlet
  8. Det må du gerne, men jeg har ingen idé om det :-)

    Som udgangspunkt kræver løb én time dagligt imidlertid ikke ret meget ekstra energitilførsel, end hvis man lavede så meget andet.

    Personligt forbrænder jeg vel i omegnen af 800 Kcal på en time, når jeg løber. Hvis jeg bare sad stille og ikke lavede alverden, ville jeg forbruge i omegnen af 100 Kcal. Så forskellen på, hvad jeg kan tillade mig at indtage, hvis jeg vil holde min vægt (og ikke har andre forskelle i mit daglige aktivitetsniveau), er ikke mere end maks. ca. 700 Kcal, svarende til 175 gram kulhydrat (f.eks. 1½ liter cola).

    SvarSlet